codehaus


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Ocata][Heat] Strange error returned after stack creation failure -r aw template with id xxx not found


Hi!

We are currently troubleshooting a Heat stack issue where one of the stack
(one of 25 or so) is failing to be created properly (seemingly randomly).

The actual error returned by Heat is quite strange and Google has been
quite sparse in terms of references.

The actual error looks like the following (I've sanitized some of the
names):

Resource CREATE failed: resources.potato: Resource CREATE failed:
resources[0]: raw template with id 22273 not found

heat resource-list STACK_NAME_HERE -n 50
>
> +------------------+--------------------------------------+-------------------------+-----------------+----------------------+--------------------------------------------------------------------------+
> | resource_name    | physical_resource_id                 | resource_type
>           | resource_status | updated_time         | stack_name
>                                                   |
>
> +------------------+--------------------------------------+-------------------------+-----------------+----------------------+--------------------------------------------------------------------------+
> | potato              | RESOURCE_ID_HERE | OS::Heat::ResourceGroup |
> CREATE_FAILED   | 2020-07-18 T19:52:10Z | nested_stack_1_STACK_NAME_HERE
>                |
> | potato_server_group | RESOURCE_ID_HERE | OS::Nova::ServerGroup   |
> CREATE_COMPLETE | 2020-07-21T19:52:10Z | nested_stack_1_STACK_NAME_HERE
>              |
> | 0                |                                      | potato1.yaml
>   | CREATE_FAILED   | 2020-07-18T19:52:12Z | nested_stack_2_STACK_NAME_HERE
> |
> | 1                |                                      | potato1.yaml
>   | INIT_COMPLETE   | 2020-07- 18 T19:52:12Z |
> nested_stack_2_STACK_NAME_HERE |
>
> +------------------+--------------------------------------+-------------------------+-----------------+----------------------+--------------------------------------------------------------------------+
>

The template itself is pretty simple and attempts to create a ServerGroup
and 2 VMs (as part of the ResourceGroup). My feeling is that one the
creation of those machines fails and Heat get's a little cooky and returns
an error that might not be the actual root cause. I would have expected the
VM to show up in the resource list but I just see the source "yaml".

Has anyone seen something similar in the past?

Thanks!
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-discuss/attachments/20200721/53349d16/attachment.html>